Tidligere Nyhedsmail

Nyhedsmail fra Genanvendt fra 2013

Januar:

Årets og Genanvendts første nyhedsbrev byder på nye produkter, et godt link der er værd at tjekke ud, update på Carlsberg loppemarked i Tap1 og meget, meget mere. Se nedenfor for at læse om det hele!

1)       Så kom der nye produkter på siden! Nye trælysestager og nye LP lamper og stållamper. Der er altid masser af planer om nye produkter hos Genanvendt, men det er ikke altid at det kan gå så hurtigt, som vi gerne ser. Men vi lover at give besked på Facebook og i vores nyhedsbreve når det sker!

Trælysestage Lampe LP Lampe

2)       Det var en rigtig sjov oplevelse at have en stand på Carlsberg loppemarkedet i Tap1 d. 5. og 6. januar! Vi fik snakket med et væld af kunder og interesserede og fik dejligt meget ros og anerkendelse, og det kan man jo aldrig få nok af J Så tusind tak til alle jer, der kom og snakkede og købte!

IMG_1739 IMG_1744

3)       Gode links bliver man aldrig træt af! Vores forslag i denne måned er Tap1’s hjemmeside http://tap1.dk/ . Her kan du se hvad der sker i Tap1 i Carlsberg hele året. Og det er ikke kun loppemarkeder! Der er også ølfestival, mandemesse, koncerter etc., og siden bliver hele tiden opdateret med nye ting, der sker i løbet af året.

4)       ”Gæt en Genanvendt” er en Facebook-event, som vi har på Facebook, hvor man skal gætte hvad et bestemt produkt var førhen. Man har f.eks. skulle gætte hvad trælysestagerne var lavet af. Svaret på det var selvfølgelig: engangspaller. Vi har fået rigtig mange sjove gæt og kommentarer! Tak for det!

5)       Og hvis du ikke allerede følger os på Facebook, så skynd dig ind og ”synes godt om” vores side på https://www.facebook.com/Genanvendt.dk , så du også der kan følge med i nyheder og skøre indslag. Og du er selvfølgelig altid velkommen til at kommentere, dele og ”synes godt om” vores indslag, sådan at også dine venner kan se at vi findes!

6)       Til slut vil vi ønske alle en fortsat go’ januar! Vi skriver igen i februar med nyheder af enhver art. Husk nu: recycle or die! Og så kig endelig ind på vores på vores side http://genanvendt.dk/ indimellem.

Hilsener fra Genanvendt!

Februar:

Februar går i al hast med sne, kulde og vinterferie. Og hvad kan vi så byde på af nyheder i denne måned? Videreudvikling af et eksisterende produkt, ”Inspirationsfotos”, betalingsmuligheder og gode links! Se nedenfor og læs om det hele!

1)       Vores top-designer har gjort det igen! Han har ikke bare udviklet et nyt produkt, men faktisk videreudviklet et eksisterende meget populært produkt. Nemlig LP lampen. Før fandtes den kun som loftlampe – nu findes den også som bordlampe!!! Den er dog allerede blevet solgt, MEN vi får snart lavet nogle nye, som så kommer på siden! Og hvis du ikke kan vente, ja så kan du altid bare bestille dit helt eget eksemplar her : http://genanvendt.dk/kontakt/ .

LP bordlampe LP bordlampe LP bordlampe

2)       Vi vil også benytte lejligheden til at nævne siden ”inspirationsfotos” på vores hjemmeside! Her kan du se, eksempler på hvordan dit Genanvendt produkt kan bruges i forskellige sammenhænge! Dvs. hvor lampen kan hænge, hvordan maleriet ser ud på væggen, eller hvordan du kan bruge din tavle. Billederne bliver udskiftet indimellem og der kommer hele tiden flere til. Det er en rigtig god side til inspiration! Se den her:  http://genanvendt.dk/inspirationsfotos/

3)       Denne måneds forslag til gode links er alle sider som hver beskriver begrebet genanvendelse eller genbrugsdesign. Det er meget informativt så kig endelig på siderne og bliv gevaldigt oplyst!

http://www.miljoevejledninger.dk/ordbog/uddybendeforklaringer/g/genanvendelsegenbruggenvinding

http://www.denstoredanske.dk/Natur_og_milj%C3%B8/Milj%C3%B8_og_forurening/Affald_og_genanvendelse/genanvendelse

http://designprocessen.dk/baeredygtigt/teori/genrbugsdesign/

4)       Hvis du ikke allerede ved det, så se her: du kan betale med sit Visa/Dankort på vores side meget nemt og helt sikkert! OG hvis du bor i Københavnsområdet, kan du spare fragten og selv komme og hente det produkt, du ønsker at købe. Bare kontakt os på info@genanvendt.dk eller her: http://genanvendt.dk/kontakt/. Så er der ingen undskyldning for ikke straks at shoppe amok!

Husk nu at tænke genanvendelse og genbrug ind i dit liv! Det behøver ikke være det store livsstilsskift, men bare små ændringer hist og pist kan også gøre det. Som f.eks. at give tøj og legetøj til nødhjælpsbutikker eller sælge det på et loppemarked i stedet for bare at smide det ud. Eller aflevere elektronik til byttecentralen på genbrugspladsen. Der er masser af muligheder.

Det handler om at turde tænke anderledes.
Det handler om at turde handle anderledes.
Det handler om at turde indrette dig anderledes.
Og det handler om at genanvende før det er for sent!
Tør du lade være?

Ha’ nu en fortsat go’ februar! Vi skriver igen i marts med nye nyheder. Recycle or die!

Hilsener fra Genanvendt!

Marts:

Så blev det endelig den første forårsmåned med bjerge af sne og iskold vinter! Genanvendt trodser kulden og kan igen præsentere nye produkter, brugbare links og råd og tips til genanvendelse og genbrug! I kan også læse om ”del” knappen på Facebook app’en! Læs om det hele nedenfor!

1)       Det ene nye produkt på vores side er til børn. Nok mest pigebørn. Genanvendt har sat et gammelt 70’er dukkehus i stand, så det er blevet så godt som nyt og super charmerende. Se det på siden her: http://genanvendt.dk/diverse/

Dukkehus Dukkehus Dukkehus

2)       Vores andet nye produkt er også til børn; opbevaringslommer! Det består af et langt stykke stof med 4 lommer til opbevaring af rod, legetøj, bøger, dimsedutter og hvad man ellers kan finde på. Den kan f.eks hænge på en høj seng eller på væggen. Se det lige her: http://genanvendt.dk/diverse/

Opbevaringslommer OpbevaringslommerOpbevaringslommer

3)       Denne måneds inspirationslink viser vej til en fantastisk side med billeder af både kunst, arkitektur, møbler etc. Men grunden til at vi netop foreslår at du kigger på denne side er, at rigtig meget af det også er lavet af genanvendt eller genbrugt materiale. Se f.eks husene eller bordet lavet af blyanter på disse sider:

http://www.thisiscolossal.com/tags/architecture/ eller

http://www.thisiscolossal.com/tags/furniture/

Du kan finde andre kategorier ved at klikke på andre ”popular tags” øverst til højre på siden.

4)       På Facebook prøver vi at løbe en idéudveksling i gang. Vi kommer med råd og tips til genanvendelse og genbrug i hverdagen. Det vil vi blive ved med løbende, og vi håber at I vil være med på Facebook.

5)       På Facebook fronten er der også sket store ting, da Facebook har tilføjet ”del” knappen til deres smartphone app. Det betyder, at du nu også på din smartphone kan ”dele” Genanvendts opslag, så også dine venner kan se opslagene.

Og så er der som altid kun tilbage at sige ”Recycle or Die!”

Det handler om at turde og det handler om at handle før det er for sent!

Rigtig go’ marts ønskes du af alle hos Genanvendt!

April:

Genanvendt kan igen præsentere nyheder! Denne gang i form af mere fart over feltet med ny webhoteludbyder, loppemarkedsdato, brugbare links, råd og tips til genanvendelse og genbrug, og nyt link på vores side til alle tidligere nyhedsbreve! Læs om det hele nedenfor:

1) Da vores webshop i et stykke tid har kørt for langsomt, når der var mange besøgende på samme tid, har Genanvendt skiftet til et nyt webhotel, der byder på væsentlig mere fart over feltet! Ikke en hel nem procedure, men det var det hele værd! Håber I også kan mærke forskellen, når I kigger eller shopper!  Prøv det selv her: http://genanvendt.dk/.

2) Genanvendt har en stand på Frederiksberg Loppemarked bag ved Frederiksberg Rådhus kl. 9-15 lørdag d. 11. maj. Vi håber, at du får tid til at kigge forbi.  Husk at der er gratis adgang og rig mulighed for at finde næsten hvad som helst på dette fantastiske marked! Vi skal nok give besked igen – også på Facebook!

Vi planlægger også flere loppemarkedsbesøg senere på året!

2) Månedens links fortæller lidt mere om begrebet ”Upcycling”. ”Upcycling” betyder at genanvende kasserede materialer for at lave et helt nyt produkt. Dvs. præcis som Genanvendt gør! Læs alt om det her:

http://www.b.dk/bolig/tendens-genbrug-paa-den-laekre-maade

http://www.terracycle.dk/da/Upcycling

http://www.upcyclemagazine.com/what-is-upcycling

3) Vores genanvendelses- eller genbrugstip denne gang handler om at rydde op i gemmerne og sælge eller give det væk, som du ikke bruger mere, i stedet for at smide det ud! Næsten alt kan bruges af andre. Selv ting du ikke selv synes har værdi mere!

Du kan gratis sælge møbler, ting og tøj på både dba.dk, trendsales.dk, guloggratis.dk, facebook.com, ebay.dk, loppemarkeder osv. Du kan aflevere elektronik, møbler, bøger, legetøj osv. på genbrugspladsernes bytteservice og tøj hos alle hjælpeorganisationerne! Og hvis du bor i en større boligforening, så prøv at høre, om der ikke er en bytteservice – ellers kan du måske foreslå, at I laver en!

Ifølge en ny analyse smed danskerne 82,5 millioner ting ud sidste år! Støt genbrug og genanvendelse og lad os se om vi alle i fremtiden kan lære at tænke og handle anderledes!

4) Vi har lavet et link til gamle nyhedsbreve på vores nyhedsside på hjemmesiden. På denne måde kan du altid gense og læse alle nyhedsbrevene. Linket til aktuelle og tidligere nyhedsbreve ser du nederst på siden. Kig selv her: http://genanvendt.dk/nyheder/ .

Og så er der som sædvanlig kun tilbage at sige ”Recycle or Die!”

Du kan også!

Rigtig go’ måned ønskes du af alle hos Genanvendt!

Maj:

Nye produkter, International omtale af vores produkter, tilbageblik på loppemarkedet d.11. maj, brugbare links og råd og tips til genanvendelse og genbrug! Læs om det hele nedenfor:

1)       I maj måned har vi fået nye produkter på siden; Nilfisklamper, LP lamper, trælysestager og tavler. I kan se det hele på siden http://genanvendt.dk/.

LP Bordlampe Nilfisklampe  Trælysestage Trætavle

2)       I denne måned er vores produkter blevet postet på flere andre facebooksider og websites, som alle vedrører genbrug og genanvendelse. Det har resulteret i en masse, masse likes på facebook, hovedsageligt fra USA, Australien, England og Holland. Derfor vil alle vores opslag på facebook for fremtiden både være på dansk og engelsk, så alle kan forstå, hvad vi skriver! Vi sætter stor pris på alle vores Genanvendtfans og håber, at I fortsat vil like, dele og kommentere vores opslag!

3)       Loppemarkedet d. 11. maj var en smuk dag med masser af snak om brugskunst, genanvendelse, design og produkter med alle dem, der var forbi. Og så fik vi dejligt meget ros og anerkendelse. Tak for det!

4)       Månedens links er de facebooksider og websites som vi nævnte tidligere. De omhandler alle design lavet af genanvendt materiale og er super spændende at kigge på og evt. få inspiration fra.  http://www.upcycled.co.uk/ poster billeder af andres kreative design lavet af genanvendte materialer mens  http://www.1001pallets.com/ poster billeder af andres design lavet af genanvendte paller. Begge disse websites har også facebooksider, som man kan følge. Det sidste link er facebooksiden ”Recycled Art Foundation”, som poster billeder af kunst og design lavet af genanvendt materiale (https://www.facebook.com/pages/Recycled-art-Foundation/212834848791771?fref=ts).

5)       Vores genanvendelses/genbrugstip denne gang handler om alle de loppemarkeder, der er i sommermånederne i hele landet OG i udlandet. Hvis du skal på storbyferie, så und dig selv at besøge det lokale marked, hvor du ofte kan gøre geniale loppefund som f.eks. dyrt mærketøj.

Det samme gælder de danske markeder. Carlsbergmarkedet bag Tap1, markedet bag Frederiksberg Rådhus, Markedet i Remisen på Østerbro og mange, mange flere, bla. alle de små gård- eller vejloppemakeder der også holdes! Der findes efterhånden også masser af websites som beskriver de forskellige markeder, f.eks.: http://www.loppemarkeder.nu/, http://www.markedskalenderen.dk, http://www.sydsverige.dk/?pageID=661http://loppeliv.dk/directory/ osv osv.

Glædelig loppejagt! Husk nu ”Recycle or Die!”Og fortsat go’ maj måned ønskes du af alle hos Genanvendt!

Juni:

Ny lampe, salg til udlandet, lager af genanvendt materiale, brugbare links, råd og tips til genanvendelse og genbrug! Læs om det hele nedenfor:

1)       Vi har en ny smuk bordlampe med 4 LP’er på siden. Se og køb den her: http://genanvendt.dk/lamper/

LP Lampe LP Lampe LP Lampe

2)       Vi har for første gang solgt varer til udlandet trods pebrede fragtudgifter og en meget dansk web shop J. Hurra for det! Tænk at folk kender os i f.eks. Holland, Australien og Canada! Hvis du skulle bo udenfor Danmark og gerne vil købe et produkt, så skriv til os på info@genanvendt.dk, så aftaler vi nærmere!

3) Vi har endelig fået fyldt op på vores lager med engangspaller og gamle fyldningsdøre. Så der kommer nok nogle nye træbogstaver, kasser og tavler.

IMG_3355 IMG_3353 IMG_3354

4)       Månedens links er to fantastiske facebooksider og det tilhørende website til den ene facebookside. De viser design og kunst lavet af genanvendt materiale og er rigtig spændende at kigge på og få inspiration fra:  https://www.facebook.com/pages/Repurposed-Recycled-Reused-Reclaimed-Restored/129658370541252?fref=ts Og  https://www.facebook.com/iRecyclart?fref=ts  + http://www.recyclart.org

5)       Vores genanvendelses/genbrugstip i denne omgang vedr. alle de tomme papruller, som vi dagligt smider ud. Papruller til f.eks. toiletpapir, staniol, malertape, gavepapir osv. I stedet for at smide dem ud, så gem dem og lav f.eks. en blyantholder eller skøre angry birds eller klip dem over på langs og lav rutsjebaner til dine børns små legedyr. Hvis du mangler ideer så kig her:

http://www.elizabethabernathy.com/2011/08/twenty-things-to-make-from-cardboard.html  eller her:

https://www.google.dk/search?q=cardboard+tube+ideas&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MoG4UY6_E-K84AT58YDoAg&sqi=2&ved=0CCwQsAQ&biw=1280&bih=614#imgrc=_ Så kommer du ikke til at kede dig foreløbig!

Husk at vi ikke sender noget nyhedsbrev i juli måned! Rigtig go’ sommer ønskes du af alle hos Genanvendt! Vi ses igen til august!

August:

Så er vi tilbage efter en varm og fantastisk sommerferie! Vi nød hvert et sekund!

Vores nyheder denne måned: Genanvendt i TV-avisen og radioavisen, nye produkter på siden, brugbare links, råd og tips til genanvendelse og genbrug! Læs om det hele nedenfor:

1)       D. 28. juni var vi i TV-avisen og radioavisen vedr. upcycling. Det var en sjov og lærerig oplevelse at have huset fuld af journalister og kamerafolk. Tak for det Danmarks Radio! I kan se indslaget i TV-avisen på youtube her: http://www.youtube.com/watch?v=WUYm4aNDH84

2) Vi har tre nye produkter i denne måned; En Urtepotteskjuler lavet af en gammel nilfiskstøvsuger, en pude og en bekymret missekat. I kan se og købe dem her: http://genanvendt.dk/diverse/  og her: http://genanvendt.dk/tojdyr/

Nilfisk Pude Tøjdyr

3)       Månedens link er til en hjemmeside som poster billeder, videoer og artikler om bla. kunst, arkitektur, natur, historie etc., og grunden til vi synes den er ekstra interessant er pga. indlægget  ”50 Creative Ways to Repurpose, Reuse and Upcycle Old Things”. Tjek den ud og bliv inspireret og forundret på helt nye måder: http://twistedsifter.com/2012/06/creative-ways-to-repurpose-reuse-and-upcycle-old-things/

4)       Vores genanvendelses/genbrugstip denne gang vedr. alle de tomme dåser (sodavand, øl etc.), som vi afleverer i diverse supermarkeder for at få pant. I stedet for kan man lave dem til fine fyrfadslysestager. Du kan se hvordan man gør her på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=-oE3Xq6ffao

Meget meget simpelt! Have fun!

Upcycle or die! Rigtig go’ august ønskes du af alle hos Genanvendt!

September:

Ny side på engelsk, nye produkter, brugbare links, råd og tips til genanvendelse og genbrug! Læs om det hele nedenfor:

1)       Vi har fået en ny side, som er på engelsk, og som kort forklarer, hvem vi er, hvad vi laver og hvad man skal gøre, hvis man bor i udlandet og vil købe et produkt. Man kommer ind på den ved at trykke på det engelske flag øverst på siden ved siden af vores navn. Du kan se siden her: http://genanvendt.dk/engelsk/

2)       Vi har tre nye produkter i denne måned. En fin lille nilfisklampe lavet af en gammel nilfiskstøvsuger http://genanvendt.dk/lamper/ , stofbogstaver på en snor til børn http://genanvendt.dk/bogstaver/  og tre kasser lavet af paller, som f.eks. kan bruges som skokasser http://genanvendt.dk/traekasser/

Nilfisklampe Stofbogstaver produkt nr 163 billede 2 Trækasser

3)    Månedens links er til to hjemmesider som har postet vores LP lampe i løbet af sommeren. Det første: http://www.dudecraft.com/2013/07/vinyl-record-lamps.html er en blog skrevet af amerikaneren Paul Overton om alternativ kunst, håndværk og funktion og ”gør det selv” kulturen. Det andet link http://www.upcycledzine.com/vinyl-records-lamp-by-genanvendt/ er også en blog skrevet af grafisk designer Gilbert de Rooij fra Holland om genanvendte og miljøvenlige design. Han skriver en masse fine ord om vores LP lampe. Tjek dem ud! De er super spændende begge to!

4)       Vores genanvendelses/genbrugstip denne gang vedr. gamle glødepærer (Hvis du stadig har nogen tilbage). Dem kan man lave fine vaser eller olielamper af og meget meget mere. Prøv at google ”light bulb upcycling” og vælg billeder, så kan du se rigtig mange gode ideer.

Upcycle or die! Rigtig go’ september ønskes du af alle hos Genanvendt!

Oktober:

Nye produkter, salg af træbogstaver i legetøjsforretning, spændende links, råd og tips til genanvendelse og genbrug! Læs om det hele nedenfor:

1)       Vi har tre nyheder i denne måned; en gennemført hipster gulvlampe med strikhue, hæklet blomst og alt hvad der ellers hører til http://genanvendt.dk/lamper/#Metallamper, nye skønne legetøjsbiler med eller uden sløjfe http://genanvendt.dk/legetojsbiler/og masser af nye træbogstaver i flere farver. Se og shop dem her:  http://genanvendt.dk/traebogstaver/

Standerlampe Træbil Træbogstaver

2)       Vi har også lavet masser af nye træbogstaver i flere farver til legetøjsbutikken PRIK på Gl. Kongevej 130 i København. Så nu kan du også købe dem der!

3)       Månedens link er siden Trendhunter.com (http://www.trendhunter.com/trends/lp-table-lamp) som postede vores LP lampe med fin tekst og mange billeder og en score på 9,5 ud af 10. Fantastisk! Trendhunter.com er verdens største trendspotter webpage med tusindvis af geniale og kreative ideer og trends fra hele verden. Check den ud! Den er det værd!

4)       Vores genanvendelses/genbrugstip handler denne gang om juicekartoner og mælkekartoner etc. Genanvend dem og lav fine vaser, urtepotter, fuglehuse eller noget helt andet. Check evt. nettet for ideer.

Recycle, Upcycle or die! Rigtig go’ Oktober ønskes du af alle hos Genanvendt!

November:

Nye produkter, nyheder om nyhedsbrevet, LP lampen i fransk blad, spændende links, tips til genanvendelse og genbrug! Læs om det hele nedenfor:

1)        Nye produkter i denne måned; raffinerede LP lamper i rå mængder: http://genanvendt.dk/lamper/ , to helt nye store elegante men rå lysestager lavet af engangspaller: http://genanvendt.dk/lysestager/ , en super sexet og urban gulvlampe: http://genanvendt.dk/lamper/#Metallamper og en finurlig fræk træfigur med savklingeglorie: http://genanvendt.dk/diverse/

Vinyl hængelampe Trælysestage Gulvlampe Træfigur

2)       Vi har besluttet at sende nyhedsbreve ud 6 gange om året i stedet for hver måned som hidtil. Dvs. at vi for fremtiden sender et nyhedsbrev ud i månederne januar, marts, maj, august, oktober og december. Dette er fordi vi hovedsagelig bruger Facebook til at poste vores nyheder løbende, og hvis du derfor ikke allerede følger os her https://www.facebook.com/Genanvendt.dk , så gør det straks! J  Næste nyhedsbrev kommer i januar 2014.

3)       I december udgaven af det franske blad ”Today in English” har journalisten Rupert Morgan skrevet om vores LP lampe sammen med et fint billede! Det er vi meget glade for! Vi lægger en kopi af siden fra bladet på Facebook, da man desværre ikke kan købe det i Danmark. I kan også se det her: http://genanvendt.dk/presseomtale/

4)       Månedens link er siden www.boredpanda.com,  som er en usædvanlig fascinerende side der poster billeder af verdens mest kreative kunst og design, – alt hvad der er virkelig mærkeligt og fantastisk!  Den er værd at besøge om og om igen! Man kan også følge dem på Facebook lige her: https://www.facebook.com/boredpanda

5)       Vores genanvendelsestip handler denne gang om plastikflasker, som man kan lave utrolig mange sjove ting af. Man kan finde på ideer på nettet, hvis man f.eks googler ”upcycling plastic bottles” elign. og vælger ”billeder”. Og der ligger næsten altid en beskrivelse af hvordan man gør, hvis det virker lidt indviklet. Så ingen undskyldninger for ikke at komme i gang!

Recycle, Upcycle or die! Rigtig go’ november; december og jul ønskes du af alle hos Genanvendt! Vi ses til januar!

 

Der er lukket for kommentarer.